René Hennipman kwam na een onorthodoxe openingsopzet in groot voordeel tegen Hans Galjé. Eén ogenblik van onoplettendheid betekende dat Hans met een stukoffer een winnende tegenaanval kon opzetten. Plotseling bleek de witte koning van René erg onveilig te staan.
Pim Hoff zette in Dirk-Willem zn tijd het bord recht. Het haalde Dirk-Willem even uit zijn concentratie, maar zo erg was het nou ook weer niet. Pim leek echter toch wel een beetje aangedaan en zag zijn activiteit steeds verder ingeperkt. Met stukverlies was het lot van Pim bezegeld.
Gerard v.d. Bergh en Mirko Lukacs speelden een leuke partij. Mirko veroverde uiteindelijk een pion en zijn loper en dame bleken in het eindspel veel sterker dan het paard en dame van Gerard.
David Gelok en Ab de Jonge speelden een bizarre partij. Ab dreigde op een gegeven ogenblik mat op g2 maar David kon gewoon b7ax8D spelen (een toren op a8 eraf) en daarmee was g2 ook gedekt. Ab kwam gewonnen te staan maar dacht dat alles won en offerde materiaal terug. Ten onrechte. Twee verbonden vrijpionnen tegen een hulpeloos zwart paard, en David won (toch nog). Peter Heijboer stond prachtig na de opening. Koningsaanval. Maar langzaam maar zeker wist Gerard Smit zich aan de druk te onttrekken en kwam zelfs de witte koning (met een open g-lijn) op de tocht te staan. In dat soort gevallen is remise een rechtvaardige uitslag.
Tom Broekhuizen en Arnold Rijksen speelden om de jeugdprijs. Tom kwam helemaal gewonnen te staan maar hij liet Arnold net ontglippen. Maar toen gaf Arnold op in remisestand. Randpion en loper van de verkeerde kleur is remise!
Met zijn overwinning op Huib heeft Cor de koppositie (die hij met André deelde) nu alleen in handen. De verschillen in de top zijn echter klein.